Det är inte synd om dig…

Hur bygger man en bättre värld för alla? Genom hat eller kärlek? Genom att ignorera eller hjälpa? Jag tycker svaret är väldigt enkelt! Genom kärlek, omtanke och respekt för andra människor bygger man en bättre värld! Inte genom att stänga ute, döma eller hata varandra. Vi är alla människor och vi lever alla på samma jord och det finns inte någon som vet varför. Det finns inget land som är ditt eller mitt och det finns inga vi och dem. Vad är det som är så svårt att förstå?!

Om människan bara kunde tänka steget längre, blunda en stund och sudda ut gränserna och se jorden som vår gemensamma plats. En värld där alla hjälps åt och accepterar varandras olikheter, där rika delar med sig till fattiga och där kärlek och godhet övervinner hat och ondska!

Jag tror att de flesta som läser detta önskar att världen vore som jag beskriver. Samtidigt tänker de att det är helt omöjligt och väljer istället att tro att krig, våld och kriminalitet beror på vilket land man kommer ifrån eller vilken religion man tillhör. De väljer istället att tro att allt blir bättre om man stänger ute människor som flyr för sina liv och rustar upp sitt försvar ifall dessa människor skulle anfalla. För visst löser man krig med krig och hat med hat, inte sant?

Om man nu ska tro är det väl bättre att tro och kämpa för den värld som jag är övertygad om att de flesta föredrar. Jag har svårt att tro att över 20 % av Sveriges befolkning saknar hjärta, kärlek och empati. Snälla tänk en extra gång!

Det är inte synd om dig för att det sitter tiggare utanför butiken. Det är inte synd om dig för att du får vård av en läkare som inte talar flytande svenska. Det är inte synd om dig för att det byggs moskéer i det du kallar ditt land eller att det finns fläskfria alternativ i skolmatsalen. Det är synd om dig för att du saknar empati, förståelse och medkänsla för andra människor. Livet är nämligen mycket enklare när du förstått att det inte är synd om dig och då du insett hur bra du har det trots att din granne är född utanför Sveriges gränser.

Tycker du verkligen att vi ska bygga ett samhälle där var och en får kämpa för SITT liv där vissa har förtur bara för dem råkat födas i ”rätt” familj eller i ”rätt” land. Ska vi verkligen vara så egoistiska när det egentligen är så fruktansvärt enkelt. Jag röstar för att vi tillsammans ska bygga ett samhälle med omtanke där alla hjälps åt för att ALLA ska få det så bra som möjligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s