Tillbax till Kambodja <3

kambodja

Äntligen var man tillbaka i Kambodja hos mina älskade töser. Inte visste jag att det skulle dröja 3 år tills jag fick träffa dom igen! Som dom har växt och nu har även Picay börjat skolan! =) 

kambodja

Denna gången hade vi inte köpt med oss något från Sverige så vi frågade vad de behövde istället. Skolväskor blev svaret och självklart var deras favvofärg rosa. Intressant det där genus och att det kan vara så lika på andra sidan jorden som hemma. 

asfasf

Dagen innan vi skulle resa vidare var på Sveriges nationaldag som firades med lekar och sång. Här får vi höra Kambodjas nationalsång. 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Och här leks det lekar, ballongleken i Sveriges färger och vad den nu kallas ”stolleken”!

erhhdh

Men vi lekte inte bara lekar när vi var på plats! Det viktigaste som uträttades denna gången var medicinsk hjälp till den här lilla pojken. Han heter Simon och är 9 år, på bilden sitter han i knät på Ellen som är 11 år. Han har nu fått hjälp med bidrag till mediciner som ska öka hans tillväxt tack vara Mullesloppis i Karlskoga och familjen Falk som tog tag i detta när vi var på plats. Nu håller vi såklart alla tummar för att detta ska hjälpa Simon.  

kambodjasbarn

Här har vi en lite suddig bild på nästan alla barnen i byn tillsammans med oss som står o gömmer oss längst bak 😉 Lycka är att veta att vi är med och bidrar till ett bättre liv för dessa barn! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s